1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rolletjes van gerookte zalm en eiercrème

Rolletjes van gerookte zalm en eiercrème

Rolletjes van gerookte zalm en eiercrème product foto
  • Ingredienten:

  • 5 hardgekookte eieren, gepeld
  • 2 eetl. zure room (Melkan)
  • zout en versgemalen peper
  • 50 g Hollandse garnalen (Vismarine)
  • 2 eetl. verse gehakte dille en wat extra voor garnering
  • 200 g gerookte zalm (Vismarine)
  • 4 groene asperges, beetgaar gekookt en afgekoeld
Voorbereiden
Snijd de eieren door en haal de dooiers eruit. Pureer de dooiers met de zure room en breng op smaak met zout en peper. Hak het eiwit heel fijn en schep dit samen met de garnalen en dille door de eidooiercrème.
Bereiden
Verdeel de zalm in 4 grote of 8 kleinere plakken en leg op elke plak een hele of een halve asperge. Verdeel hierop de eiercrème en rol de zalm luchtig op.Voorgerecht voor 4 personen
Variatie
Leg de rolletjes op een mooi blad sla en garneer met dille.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 23 g
  • koolhydraten
  • 2 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 230
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie