Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rolletjes van gerookte zalm en eiercrème

Rolletjes van gerookte zalm en eiercrème

Rolletjes van gerookte zalm en eiercrème product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 hardgekookte eieren, gepeld
  • 2 eetl. zure room (Melkan)
  • zout en versgemalen peper
  • 50 g Hollandse garnalen (Vismarine)
  • 2 eetl. verse gehakte dille en wat extra voor garnering
  • 200 g gerookte zalm (Vismarine)
  • 4 groene asperges, beetgaar gekookt en afgekoeld
Voorbereiden
Snijd de eieren door en haal de dooiers eruit. Pureer de dooiers met de zure room en breng op smaak met zout en peper. Hak het eiwit heel fijn en schep dit samen met de garnalen en dille door de eidooiercrème.
Bereiden
Verdeel de zalm in 4 grote of 8 kleinere plakken en leg op elke plak een hele of een halve asperge. Verdeel hierop de eiercrème en rol de zalm luchtig op.Voorgerecht voor 4 personen
Variatie
Leg de rolletjes op een mooi blad sla en garneer met dille.

Voedingswaarde

eiwit
23 g
koolhydraten
2 g
vet
15 g
Kcal
230