1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romeins rundvlees uit de oven

Romeins rundvlees uit de oven

Romeins rundvlees uit de oven product foto
  • Ingredienten:

  • 750 g magere runderlappen
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 3 eetl. olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 2 theel. gedroogde oregano
  • 200 ml gezeefde tomaten (pakje)
  • 150 ml bouillon (van tablet)
  • 100 ml rode wijn
  • 8 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
  • 4 tomaten, in parten
  • 2 teentjes knoflook, gepeld, in plakjes
  • 200 g mozzarella, in plakjes
  • 3 eetl. gehakte peterselie
  • ovenschaal met deksel
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Leg het vlees in de ovenschaal. Meng balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper en oregano. Bestrijk het vlees met dit mengsel en laat 15 minuten intrekken.
Bereiden
Verwarm de gezeefde tomaten, bouillon en rode wijn zonder te koken en giet dit mengsel op het vlees. Schuif het gerecht met deksel in het midden van de oven. Stoof het vlees in circa 2,5 uur gaar. Voeg de sjalotjes, tomaten en knoflook de laatste 30 minuten toe. Serveer het gerecht met de plakjes mozzarella erop en bestrooid met peterselie.15 minuten marineren; 2,5 stoven
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 53 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 480
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie