Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romeinse kipfilet met groentengratin

Romeinse kipfilet met groentengratin

Romeinse kipfilet met groentengratin product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kipfilets
  • 4 eetlepel rode pesto
  • handje rucola, iets kleiner gesneden of basilicum
  • 6 eetlepel olijfolie
  • 2 venkelknollen, in dikke ringen
  • 1 courgette in schuine plakken
  • 4 vleestomaten in plakken
  • 4 paneermeel of fijn broodkruim
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • houten cocktailprikkers
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de venkel 3 minuten, giet af en laat goed uitlekken. Leg de courgette, tomaat en venkel dakpansgewijs in een lage ovenschaal. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bak de groenten 20 minuten in het midden van de oven. Meng het paneermeel met de Italiaanse kruiden en de kaas en houd apart. Snijd de kipfilets in tot envelopjes en klap ze open. Bestrijk met de pesto en verdeel de rucola of basilicum erover. Klap de filets dicht en steek ze vast met houten prikkers. Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de kip in 15 minuten goudbruin en gaar. Verdeel intussen het paneermengsel over de groenten in de oven. Verhoog de oventemperatuur tot 220°C of zet de grill aan en gratineer de groenten 10-12 minuten tot de bovenlaag goudbruin is. Serveer de kipfilet met de gratin. Lekker met pasta.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
16 g
vet
29 g
Kcal
485