In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige biscuitrol

Romige biscuitrol

Romige biscuitrol product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eieren
  • 100 gram suiker
  • 1/2 eetlepel geraspte citroenschil
  • 100 gram bloem
  • 2 eetlepel poedersuiker + om te bestrooien
  • 200 gram roomkaas of mascarpone
  • 50 gram pure chocolade, geraspt
  • bakplaat met bakpapier
  • schone theedoek
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren met de suiker en citroenschil tot een lichtgele luchtige massa. Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot alles goed is vermengd. Strijk het beslag gelijkmatig uit over de bakplaat en bak in 10 minuten gaar en lichtbruin in de oven. Bestrooi de biscuit lichtjes met (poeder)suiker en leg er een schone theedoek over. Keer om op de doek en verwijder het bakpapier. Rol de biscuit met de theedoek op en laat afkoelen.
Bereiden
Roer de roomkaas met 2 eetlepels poedersuiker smeuïg. Rol de afgekoelde biscuit voorzichtig weer uit en bestrijk hem met de roomkaas. Bestrooi met de geraspte chocolade en rol weer voorzichtig op. Laat afgedekt in de koelkast een half uur tot 1 uur opstijven. Bestrooi de rol met poedersuiker en snijd in dikke plakken.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
25 g
vet
14 g
Kcal
265