Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige eiersalade met gepofte tomaat en geroosterde ham

Romige eiersalade met gepofte tomaat en geroosterde ham

Romige eiersalade met gepofte tomaat en geroosterde ham product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 eieren, hardgekookt en gepeld
  • 125 ml crème fraîche (Melkan)
  • 75 ml mayonaise
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. melk (Melkan)
  • zout en versgemalen peper
  • 2 lente-/bosuitjes, gehakt
  • 8 kleine trostomaten, liefst aan een tak
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 8 plakken rauwe ham
  • 1 tuinkers (bakje)
Bereiden
Verwarm de ovengrill. Snijd met een eiersnijder de eieren in plakjes en halveer deze. Meng de crème fraîche met de mayonaise, mosterd, melk, zout, peper en de helft van de bosui. Schep het ei er luchtig door. Kruis de tomaten aan de onderkant in. Zet ze op een bakplaat, bestrijk ze met olijfolie en strooi er tijm, zout en peper over. Leg de plakken ham erbij. Rooster de tomaten en ham 4-5 minuten onder de hete grill. Keer de ham na 2 minuten even om. Serveer de eiersalade, bestrooid met de rest van de bosui en tuinkers met de tomaten en de ham erbij.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
5 g
vet
45 g
Kcal
495