In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige groenekoolsoep met komijnekaascroutons

Romige groenekoolsoep met komijnekaascroutons

Romige groenekoolsoep met komijnekaascroutons product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 200 gram panklare savooie of groene kool
  • 1 liter hete kippenbouillon van 2 tabletten
  • 100 milliliter kookroom
  • 3 sneetje wit brood zonder korsten
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • 1 mespuntje komijnpoeder of -zaadjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verkruimel het brood voor de croutons tussen de vingers en meng het met de kaas, komijn, olie, een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel het brood over de bakplaat en bak de croutons in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Laat afkoelen. Verwarm intussen de olie in een hoge pan en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg de kool en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de kool in circa 5 minuten beetgaar worden en voeg dan de room toe. Kook nog circa 2 minuten door. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de soep met de croutons erover of erbij.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
14 g
vet
18 g
Kcal
250