Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige Italiaanse aardappel-knoflooksoep

Romige Italiaanse aardappel-knoflooksoep

Romige Italiaanse aardappel-knoflooksoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 grote zoete ui fijngehakt
  • 4 teentje knoflook in plakjes
  • 1 eetlepel gedroogde marjoraan
  • 500 gram kruimige aardappels geschild en in kleine blokjes
  • 1 liter hete groenteboillon van 2 tabletten
  • 100 gram mascarpone
  • zout en versgemalen peper
  • 100 gram vers geraspte Parmenzaanse kaas
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 grote zoete ui fijngehakt
  • 4 teentje knoflook in plakjes
  • 1 eetlepel gedroogde marjoraan
  • 500 gram kruimige aardappels geschild en in kleine blokjes
  • 1 liter hete groenteboillon van 2 tabletten
  • 100 gram mascarpone
  • zout en versgemalen peper
  • 100 gram vers geraspte Parmenzaanse kaas
Bereiden
Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en majoraan op lage stand in 5 à 8 minuten glazig maar niet bruin. Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en laat aan de kook komen. Kook de aardappel in circa 10 minuten gaar. Voeg de mascarpone toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep verder op smaak met zout en peper en serveer met Parmezaanse kaas. Lekker met pizzabroodjes met spek.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
26 g
vet
31 g
Kcal
450