Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige kip-kerrie

Romige kip-kerrie

Romige kip-kerrie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 drumsticks
  • 1 l kippenbouillon van tablet
  • 2 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 4 preien, schoongemaakt en in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetl. pikante kerriepoeder
  • 125 ml kookroom
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Laat de drumsticks in de kippenbouillon in circa 35 minuten zachtjes gaar koken. Haal het vlees van de botjes en verwijder het vel. Verdeel het gare vlees in stukjes. Verwarm het bakproduct in een hapjespan en smoor hierin de prei, knoflook en kerriepoeder circa 5 minuten. Voeg de room en het kippenvlees toe en laat alles nog circa 10 minuten op lage stand pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
5 g
vet
30 g
Kcal
375