Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige maïssoep met gefrituurde mihoen

Romige maïssoep met gefrituurde mihoen

Romige maïssoep met gefrituurde mihoen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 uien, gehakt
  • 1 prei, alleen het wit, fijngesneden
  • 2 eetl. bloem
  • 1 l warme kippenbouillon, van tablet of pot
  • 2 blikjes maïs, uitgelekt
  • 1 mespunt saffraan
  • 150 ml kookroom
  • zout en versgemalen peper
  • 200 ml arachideolie (om te frituren)
  • 100 g mihoen
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
Bereiden
Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui goudbruin. Voeg de prei en bloem toe en roer goed over de bodem. Giet de warme bouillon erbij en roer tot er geen klontjes meer zijn. Voeg de maïs en saffraan toe en breng de soep aan de kook. Laat circa 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en giet hem door een zeef. Voeg de room toe en laat nog een paar minuten doorkoken. Breng de soep verder op smaak met zout en peper. Verwarm de olie in een hoge pan en frituur de mihoen in kleine porties heel kort. Zorg ervoor dat het niet verkleurt! Laat de mihoen uitlekken op keukenpapier. Schep de soep in borden, serveer met een pluk mihoen erbovenop en strooi er wat ringetjes bosui over.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
99 g
vet
13 g
Kcal
300