1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige paddenstoelensoep met blauwe kaas

Romige paddenstoelensoep met blauwe kaas

Romige paddenstoelensoep met blauwe kaas product foto
  • Ingredienten:

  • 600 gram gemengde paddenstoelen (champignons, shiitakes, portobello’s, cantharellen), schoongeveegd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel grof gehakte peterselie
  • 250 milliliter crème fraîche
  • 100 gram zachte blauwe kaas (roquefort of Danish blue)
Bereiden
Snijd grote paddenstoelen in plakjes. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de sjalot en knoflook glazig op middelhoge stand. Voeg de paddenstoelen toe, schep om en bak op een hoge stand in 4-5 minuten bruin. Schep 4 eetlepels van het paddenstoelenmengsel uit de pan en houd apart. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de peterselie en de helft van de crème fraîche. Prak de rest van de crème fraiche door de kaas. Verdeel de soep over borden en schep in elk bord wat gebakken paddenstoelen en blauwekaasroom. Lekker met brood.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 41 g
  • Kcal
  • 435
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie