Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige spruitjessoep +clubsandwich

Romige spruitjessoep +clubsandwich

Romige spruitjessoep +clubsandwich product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • Voor de soep:
  • 1 eetl. olie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theel. kummel of komijn(poeder)
  • 100 g kruimige aardappels, geschild en grof geraspt
  • 500 g panklare spruitjes, fijngehakt
  • 200 ml kookroom
  • 600 ml kokendhete groentebouillon (van tablet)
  • 1 verse rookworst
  • Voor de sandwich:
  • 3 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. grove mosterd
  • 1 eetl. gehakte bieslook
  • 6 sneetjes grof bruinbrood
  • 4 blaadjes kropsla, gewassen en gedroogd
  • 250 g rookvlees, dun gesneden
  • houten prikkers
Bereiden
Zo maak je de sandwich: Roer de mayonaise los met de mosterd en bieslook. Rooster de sneetjes brood eventueel licht en besmeer ze royaal met de mayonaise. Verdeel de sla over 4 sneetjes. Beleg met het rookvlees en maak van de sneetjes 2 stapels. Dek af met de laatste 2 besmeerde boterhammen en snijd met een scherp mes diagonaal door. Steek prikkers door de sandwiches om ze goed bij elkaar te houden. Zo maak je de soep: Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook en kummel toe en fruit nog een paar minuten mee. Voeg de aardappelrasp, spruitjes, kookroom en bouillon toe. Breng aan de kook en kook circa 5 minuten zachtjes door tot de spruitjes zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en peper. Wel de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de worst in plakjes en leg op of bij de soep.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
36 g
vet
42 g
Kcal
670