In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roomkaastaartje met vijgen en gember

Roomkaastaartje met vijgen en gember

Roomkaastaartje met vijgen en gember product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g roomkaas naturel
  • 100 g zachte blauwe kaas (Danish Blue of gorgonzola)
  • 4 vijgen
  • 2 eetl. gembersnippers
  • 5 eetl. gembersiroop
  • 4 timbaaltjes, kommetjes of kopjes, ingevet
Bereiden
Zorg ervoor dat de kaas op kamertemperatuur is. Verdeel de helft van de roomkaas over de timbaaltjes. Schep daarop de blauwe kaas en verdeel daarover de rest van de roomkaas. Druk de kaas iets aan met de achterkant van een natgemaakt lepeltje. Zet de timbaaltjes minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven (dit kan ook een dag van tevoren). Steek de zijkant van de kaas een beetje los met een scherp mesje zodat er lucht bijkomt. Keer de taartjes op de borden. Kruis de vijgen in, zet ze ernaast. Verwarm de gembersnippers met de siroop 20 seconden in de magnetron op 800 Watt en giet dit over de vijgen.minimaal 1 uur koelen
Variatie
• Vervang blauwe kaas door tuinkruidenkaas.• Serveer er in plaats van vijgen witte druiven bij.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
26 g
vet
27 g
Kcal
405