Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roompudding met cranberry-sinaasappelsaus

Roompudding met cranberry-sinaasappelsaus

Roompudding met cranberry-sinaasappelsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 10 blaadjes gelatine (20 gram)
  • 1/2 l volle melk (Melkan)
  • 1 vanillestokje, opengesneden of 2 zakjes vanillesuiker
  • 75 g suiker
  • 1/2 l slagroom (Melkan)
  • 1 potje cranberrycompote
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1/2 theel. kaneelpoederpuddingvorm (inhoud 1 l)
Voorbereiden
Week de gelatine in ruim koud water. Breng de melk met het vanillestokje of de vanillesuiker tegen de kook aan en laat 5 minuten trekken. Schraap boven de melk het merg uit het vanillestokje, voeg de suiker toe en los deze al roerende op. Los, van de warmtebron af, de goed uitgeknepen gelatine op in de melk. Laat de melk afkoelen tot lobbig. Klop de slagroom stijf en spatel deze door het melkmengsel. Spoel de puddingvorm om met koud water en giet de vla erin. Zet deze minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Bereiden
Pureer voor de saus de cranberrycompote met sinaasappelsap en kaneelpoeder. Stort de pudding op een schaal en giet de saus eromheen.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
30 g
vet
34 g
Kcal
460