1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roompudding met cranberry-sinaasappelsaus

Roompudding met cranberry-sinaasappelsaus

Roompudding met cranberry-sinaasappelsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 10 blaadjes gelatine (20 gram)
  • 1/2 l volle melk (Melkan)
  • 1 vanillestokje, opengesneden of 2 zakjes vanillesuiker
  • 75 g suiker
  • 1/2 l slagroom (Melkan)
  • 1 potje cranberrycompote
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1/2 theel. kaneelpoederpuddingvorm (inhoud 1 l)
Voorbereiden
Week de gelatine in ruim koud water. Breng de melk met het vanillestokje of de vanillesuiker tegen de kook aan en laat 5 minuten trekken. Schraap boven de melk het merg uit het vanillestokje, voeg de suiker toe en los deze al roerende op. Los, van de warmtebron af, de goed uitgeknepen gelatine op in de melk. Laat de melk afkoelen tot lobbig. Klop de slagroom stijf en spatel deze door het melkmengsel. Spoel de puddingvorm om met koud water en giet de vla erin. Zet deze minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Bereiden
Pureer voor de saus de cranberrycompote met sinaasappelsap en kaneelpoeder. Stort de pudding op een schaal en giet de saus eromheen.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 30 g
  • vet
  • 34 g
  • Kcal
  • 460
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie