Rosbief met krieltjessalade en sinaasappeldressing - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rosbief met krieltjessalade en sinaasappeldressing

Rosbief met krieltjessalade en sinaasappeldressing

Rosbief met krieltjessalade en sinaasappeldressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g rosbief, in plakjes (vleeswaren)
  • 450 g krieltjes (koelvers)
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 1 tuinkers (1 bakje)
  • 1 cherry-/kerstomaten (1 bakje)
  • voor de dressing:
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. honing
  • zout en versgemalen peper
Voorbereiden
Leg de rosbiefplakjes in een cirkel op 4 borden.
Bereiden
Kook de krieltjes beetgaar, giet ze af en laat goed uitlekken. Schep de bosui door de lauwe krieltjes. Klop de ingrediënten voor de dressing. Meng de dressing door de krieltjes. Schep de krieltjessalade in het midden van de rosbief. Garneer de rand van de borden met plukken tuinkers met een kerstomaat erop.Hoofdgerecht voor 4 personen/Lunchgerecht voor 6 personen

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
31 g
vet
13 g
Kcal
325