In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rosbief met sjalotten en paprika

Rosbief met sjalotten en paprika

Rosbief met sjalotten en paprika product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. boter of olijfolie
  • 700 g rosbief
  • (grof) zout en versgemalen peper
  • 2 eetl. oregano
  • 2 grote rode paprika’s, in grove stukken
  • 10 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
  • 200 ml rode wijn
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175ºC. Verwarm de boter in een koekenpan. Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het rondom op hoge stand kort aan. Haal het vlees uit de pan en leg het in een braadslee. Prik niet in het vlees! Bestrooi het met oregano. Leg de stukken paprika ernaast. Fruit in het bakvet van het vlees de sjalotjes in 5 minuten bruin en blus af met de wijn. Laat even inkoken en giet dan rond het vlees en over de paprika. Braad de rosbief 20-30 minuten in de oven. Bij een kerntemperatuur van 55ºC is het vlees mooi rosé. Laat het vlees nog 10 minuten afgedekt buiten de oven rusten en snijd het dan in dikke plakken. Serveer met de paprika en sjalottenjus.(+ 20 minuten oventijd).
Variatie
Lekker met frietjes en aïoli.