1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rosbief met venkel-­citroenboter

Rosbief met venkel-­citroenboter

Rosbief met venkel-­citroenboter product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kleine venkelknol met groen
  • 1 citroen
  • 125 g boter
  • zout
  • 4 mooie eikenbladen of boterslabladeren
  • 12 plakken gebraden rosbief (vleeswaren)
  • 4 sneetjes witbrood, zonder korst, licht geroosterdplasticfolie
Voorbereiden
Snijd de venkel in stukken. Verwijder de wortelaanzet. Houd wat groen achter voor de garnering. Boen de citroen schoon. Rasp van de helft de schil en zet dit apart. Kook de venkelstukken met de halve citroen helemaal gaar in circa 5 minuten. Giet de gare venkel af, verwijder de citroen, laat goed uitlekken en pureer de venkel met de boter, citroenrasp en zout. Rol dit mengsel in plasticfolie en laat in de koelkast opstijven (kan een dag van tevoren).
Bereiden
Leg op ieder bord een blad sla. Verdeel daarover de los gevouwen plakken rosbief. Leg er een plakje venkel-­citroenboter bij, garneer met het groen van de venkel en serveer met de toast.Bereidingstijd is 30 minuten, exclusief koeltijd
Variatie
Vervang sla door artisjokbodems (blik) en rosbief door lamsham, rauwe ham of fricandeau.
Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 20 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 395
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie