1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rouille

Rouille

Rouille product foto
  • Ingredienten:

  • 4 sneetje brood
  • 125 milliliter bouillon
  • 1 aardappel gekookt
  • 1 saffraan (envelopje), of 1/2 theelepel saffraanpoeder
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt, zonder zaadjes
  • 1 snufje (zee)zout
  • 4 eetlepels olijfolie
Bereiden
Week het broodkruim van 4 sneetjes brood in 125 ml hete bouillon. Knijp het brood iets uit en meng het met 1 gekookte aardappel, 1 envelopje saffraan of 1/2 theelepel saffraanpoeder, 3 teentjes fijngehakte knoflook, 1 fijngehakte rode peper (zonder zaadjes) en (zee)zout in een vijzel of kom. Wrijf alles tot een stevige crème. Roer er in een straaltje 3-4 eetlepels olijfolie door tot een dikke pasta. Lekker op stokbrood bij bouillabaisse.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 15 g
  • vet
  • 8 g
  • Kcal
  • 150
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie