Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roze yoghurtmousse

Roze yoghurtmousse

Roze yoghurtmousse product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 eetl. vers citroensap
  • 100 g goed rijpe aardbeien
  • 100 g frambozen
  • 250 g vanilleyoghurt (Melkan)
  • 2 eiwitten
  • 2 eetl. (poeder)suiker
Bereiden
Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm ondertussen het citroensap met 2 eetlepels water. Knijp de gelatine uit en laat al roerende helemaal oplossen in het warme citroensap. Laat het niet koken. Neem van de warmtebron en laat al roerende een beetje afkoelen. Houd 1/3 deel van de mooiste vruchten apart en pureer de rest met een staafmixer. Klop de gepureerde vruchten en het afgekoelde gelatinemengsel met een garde goed door de yoghurt. Sla de eiwitten met een elektrische mixer lobbig en voeg dan de suiker toe. Klop tot glanzende stijve pieken. Schep de eiwitten in delen door de yoghurt tot alles goed verdeeld en luchtig is. Doe over in 4 schaaltjes en laat afgedekt in de koelkast opstijven. Serveer met de rest van de vruchten erop.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
19 g
vet
1 g
Kcal
110