Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rozemarijnijs

Rozemarijnijs

Rozemarijnijs product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 milliliter melk
  • 6 takje verse rozemarijn
  • 3 eidooiers
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 2 theelepel maizena
  • 400 milliliter crème fraîche of kookroom
  • 1 pak amandelkoekjes of kletskoppen
Bereiden
Breng de melk met 5 takjes rozemarijn aan de kook in een pan met een dikke bodem. Neem de pan van de warmtebron en laat 20 minuten trekken. Klop de eidooiers los met de suiker en de maïzena. Neem de takjes rozemarijn uit de melk. Verwarm de melk tegen de kook aan en klop de hete melk geleidelijk door het eidooiermengsel. Giet het dooiermengsel weer in de pan en laat op een lage stand tegen de kook aan al roerend binden. Neem de pan van de warmtebron. Dek de bovenkant af met bakpapier om velvorming te voorkomen en laat goed afkoelen. Roer de crème fraîche erdoor. Giet het mengsel in een diepvriesbakje en laat in 3-4 uur bevriezen in de diepvries. Roer tussendoor twee keer door met een vork of mixer om de vorming van grote ijskristallen te voorkomen en zet het ijs tot gebruik weer in de diepvries. Laat het ijs voor het serveren iets zachter worden in de koelkast, schep er bollen van en verdeel over coupes of glazen. Garneer met de overige rozemarijn en serveer de amandelkoekjes erbij.ca. 30 minuten + minimaal 3 uur vriezen bakpapier
Variatie
Roer voor het bevriezen eens 2 eetlepels honing door het ijsmengsel.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
30 g
vet
46 g
Kcal
580