Rozemarijnsorbet met kiwi - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rozemarijnsorbet met kiwi

Rozemarijnsorbet met kiwi

Rozemarijnsorbet met kiwi product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 450 ml water
  • 150 g suiker
  • 6 takjes rozemarijn
  • 250 ml niet te droge witte wijn
  • 4 eetl. citroensap
  • 2 kiwi‘s, geschild en in plakjes of partjes
Voorbereiden
Breng water, suiker en 4 takjes rozemarijn aan de kook. Kook dit iets in en laat afkoelen tot een siroop. Haal de rozemarijn eruit en voeg wijn en citroensap toe. Hak de naaldjes van 1 takje rozemarijn fijn en roer dit door het vocht. Giet het mengsel in een diepvriesdoos, zet deze minimaal 4 uur in de diepvries en roer na 1 uur om zodat grove ijskristallen worden voorkomen.
Bereiden
Schep de kiwi in schaaltjes of coupes. Bedek met bolletjes van de sorbet en garneer met de rest van de rozemarijn.4 uur diepvries

Voedingswaarde

eiwit
0 g
koolhydraten
41 g
vet
0 g
Kcal
210