Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rozijnenmuffins met mangomarmelade

Rozijnenmuffins met mangomarmelade

Rozijnenmuffins met mangomarmelade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 100 milliliter karnemelk (Melkan)
  • 2 eetlepel blanke rozijnen
  • 1 potje sinaasappelmarmelade of abrikozenjam
  • 1 mango, geschild en in stukjes
  • mespuntje kaneelpoeder
  • muffinvorm met kleine holtes, ingevet of kleine papieren cakevormpjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Schep het bakmeel en de suiker door elkaar. Voeg al roerend het ei, de boter en karnemelk toe en klop dit tot een glad beslag. Schep de rozijnen erdoor. Schep het beslag in de muffinvorm of de cakevormpjes. Bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer de muffins met mangomarmelade: sinaasappelmarmelade (of abrikozenjam) gemengd met de mangostukjes en kaneelpoeder.
Variatie
Maak eens abrikozen-minimuffins: maal 5 sneetjes volkoren- of bruinbrood met 40 gram blanke amandelen fijn. Meng er 75 gram in stukjes gesneden gewelde abrikozen, 75 gram rozijnen of gedroogde cranberry's, 2 eieren, 100 ml melk en 75 gram gesmolten boter door en schep dit mengsel in 12 kleine holtes van een ingevette muffinvorm. Bak 25 minuten in de oven op 200°C.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
84 g
vet
13 g
Kcal
490