1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rucola-tuinbonensalade met mozzarella

Rucola-tuinbonensalade met mozzarella

Rucola-tuinbonensalade met mozzarella product foto
  • Ingredienten:

  • 750 g verse tuinbonen, gedopt
  • 75 g rucola
  • 1 rode ui, in ringen
  • 150 g mozzarella, in plakjes
  • 12 zwarte olijven, zonder pit
  • voor de dressing:
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 theel. Dijonmosterd
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 6 eetl. olijfolie
  • zout en versgemalen peper
Voorbereiden
Kook de tuinbonen in water met zout circa 5 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Druk de bonen met duim en wijsvinger tussen de velletjes uit (dubbeldoppen). Meng de ingrediënten voor de dressing.
Bereiden
Verdeel de rucola over 4 borden. Schep de tuin­bonen, uiringen, mozzarella en olijven over de rucola en sprenkel de dressing erover.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 390
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie