Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rucola-tuinbonensalade met mozzarella

Rucola-tuinbonensalade met mozzarella

Rucola-tuinbonensalade met mozzarella product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 g verse tuinbonen, gedopt
  • 75 g rucola
  • 1 rode ui, in ringen
  • 150 g mozzarella, in plakjes
  • 12 zwarte olijven, zonder pit
  • voor de dressing:
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 theel. Dijonmosterd
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 6 eetl. olijfolie
  • zout en versgemalen peper
Voorbereiden
Kook de tuinbonen in water met zout circa 5 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Druk de bonen met duim en wijsvinger tussen de velletjes uit (dubbeldoppen). Meng de ingrediënten voor de dressing.
Bereiden
Verdeel de rucola over 4 borden. Schep de tuin­bonen, uiringen, mozzarella en olijven over de rucola en sprenkel de dressing erover.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
10 g
vet
31 g
Kcal
390