1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rucolasalade met aubergine en gebakken paddenstoelen

Rucolasalade met aubergine en gebakken paddenstoelen

Rucolasalade met aubergine en gebakken paddenstoelen product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kleine aubergine
  • 200 milliliter zonnebloem- of arachideolie
  • 250 gram gemengde paddestoelen
  • 2 teentje knoflook geperst
  • 75 gram rucola
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 50 gram oude kaas in krullen geschaafd
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 2 eetlepel walnotenolie of olijfolie
Bereiden
Snijd de aubergine in drie gelijke stukken en snijd deze weer in gelijke repen van 2 x 2 cm. Bestrooi ze met wat zout, leg ze in een vergiet en laat ze een half uur staan. Verwarm de olie in een hoge koekenpan. Spoel wat water over de auberginerepen en droog ze goed in een keukendoek. Frituur in een pan met de olie de aubergine in porties goudgeel en laat uitlekken op keukenpapier. Houd eventueel warm in de oven. Giet de meeste olie weg en bak de paddenstoelen in dezelfde pan met de knoflook op hoge stand om en om bruin. Bestrooi ze met zout en peper. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rucola en uiringen over 4 grote borden en giet de dressing erover. Verdeel hierop de warme aubergine en paddenstoelen en bestrooi met de kaas. Serveer direct.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 4 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 245
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie