Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rucolasalade met bacon en kastanjechampignons

Rucolasalade met bacon en kastanjechampignons

Rucolasalade met bacon en kastanjechampignons product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 g walnoten, gepeld
  • 200 g bacon, in plakjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 200 g kastanjechampignons, in vieren of in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 lente-/bosuitjes, in smalle ringen
  • 150 g rucola
  • 2 rode paprika’s, in smalle reepjes
  • 2 groene appels, ongeschild, in partjes
  • Voor de dressing:
  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetl. honing
Voorbereiden
Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Bereiden
Bak de bacon krokant in circa 3 minuten. Schep de plakjes op keuken­papier. Verwarm de olijfolie en bak hierin de kastanjechampignons met de knoflook en versgemalen peper. Schep de bosui erdoor. Schep de dressing door de rucola en verdeel dit over de borden. Leg de paddenstoelen in het midden met de paprika en appel erom­heen. Leg plakjes bacon op de cham­pignons en garneer met walnoten.Voorgerecht voor 6 personen / Hoofdgerecht voor 4 personen
Variatie
Neem in plaats van bacon ontbijtspek of rauwe ham.De rucola kan worden vervangen door eikenbladsla.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
9 g
vet
35 g
Kcal
385