Rucolasalade met gegratineerde vijgen - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rucolasalade met gegratineerde vijgen

Rucolasalade met gegratineerde vijgen

Rucolasalade met gegratineerde vijgen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 plakken serranoham
  • 4 verse vijgen
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepel honing
  • 70 gram rucola
  • 50 gram radicchio in dunne reepjes
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepel olijfolie (voor de dressing)
  • bakplaat met bakpapier
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk het bakpapier met olie en leg de plakken ham er naast elkaar op. Laat ze in circa 8 minuten hoog in de oven krokant bakken. Neem uit de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan. Snijd de vijgen horizontaal door en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaaltje. Beleg ze met een stukje geitenkaas en besprenkel met honing. Klop de ingrediënten voor de dressing glad en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Bereiden
Zet de oven op grillstand. Meng de slasoorten en dressing met elkaar in een schaal. Schuif de vijgen vlak onder de grill en laat de kaas in een paar minuten lichtbruin gratineren. Breek de ham in stukken boven de sla en schep er de warme vijgen op. Serveer direct met bijvoorbeeld geroosterd brood.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
26 g
vet
21 g
Kcal
340