Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rucolasalade met geitenkaasbolletjes

Rucolasalade met geitenkaasbolletjes

Rucolasalade met geitenkaasbolletjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. sesamzaad
  • versgemalen peper
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 2 eetl. paprikapoeder
  • 75 g rucola of fijne veldsla
  • voor de dressing:
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. citroensap of witte wijnazijn
  • (zee)zout
  • 2 eetl. gehakte dille (vers of diepvries)
Voorbereiden
Rooster het sesamzaad licht in een droge hete koekenpan. Meng peper door de geitenkaas. Vorm, met 2 theelepels, bolletjes van de geitenkaas. Strooi de paprikapoeder en het sesamzaad over 2 borden. Rol de geitenkaasbolletjes eerst door de paprika en dan door de sesam. Bewaar ze tot gebruik op kamertemperatuur. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Bereiden
Verdeel de rucola of veldsla over 4 borden. Sprenkel de helft van de dressing erover. Leg de geitenkaasbolletjes op de salade en sprenkel de rest van de dressing erover.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
1 g
vet
29 g
Kcal
290