Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. RUCOLASALADE MET HAMROLLETJES

RUCOLASALADE MET HAMROLLETJES

RUCOLASALADE MET HAMROLLETJES product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels honing
  • 150 gram rucola
  • 12 plakken rauwe ham
  • 1 grote of 2 kleine appels, geschild en in miniblokjes
  • 150 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 1 theelepel gehakte verse tijm of mespunt gedroogde oregano
  • sprietjes bieslook om garneren
  • Voor de dressing:
  • 50 milliliter olijfolie
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels citroensap
Bereiden
Meng de ingrediënten voor de dressing met 1 eetlepel honing, zout en peper. Schep de dressing door de rucola en verdeel deze over borden. Leg de plakken ham naast elkaar. Meng de appelblokjes met de geitenkaas, tijm en 1 eetlepel honing. Verdeel deze vulling over de ham en vorm er rolletjes van. Snijd de hamrolletjes schuin door en verdeel over de rucola. Garneer met sprietjes bieslook.
Variatie
Neem rosbief of beenham in plaats van rauwe ham. Vervang de geitenkaas door roomkaas.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
10 g
vet
20 g
Kcal
280