1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rundercurry met abrikozen

Rundercurry met abrikozen

Rundercurry met abrikozen product foto
  • Ingredienten:

  • 1 citroen
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 theel. geraspte gemberwortel
  • 1,5 eetl. kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zout en versgemalen peper
  • 750 g runderlappen of riblappen, in grove repen of blokken
  • 2 eetl. wokolie of arachideolie
  • 200 ml kokosmelk (pakje of blikje)
  • 250 ml vleesbouillon (van tablet) of runderfond
  • 3 eetl. sojasaus of ketjap manis
  • 200 g gedroogde abrikozen
  • 2 eetl. versgehakte koriander
Voorbereiden
Boen de citroen schoon. Rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht. Wrijf de citroenrasp, ui, gemberwortel, kerrie-poeder, knoflook, zout en peper fijn in een vijzel of pureer de ingrediënten. Voeg 1 eetlepel citroensap toe zodat een pasta ontstaat. Meng deze door het vlees en laat 30 minuten intrekken.
Bereiden
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees met kruidenmengsel in 10 minuten bruin. Giet de kokosmelk, bouillon en sojasaus met de rest van het citroensap erbij en stoof zachtjes met deksel op de pan 1,5 tot 2 uur tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 15 minuten de abrikozen toe. Bestrooi het gerecht voor het serveren met koriander.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 48 g
  • koolhydraten
  • 32 g
  • vet
  • 12 g
  • Kcal
  • 435
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie