In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Runderrollade met sinaasappelsaus

Runderrollade met sinaasappelsaus

Runderrollade met sinaasappelsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 sinaasappels
  • 3 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 1 kant-en-klaar gekruide runderrollade (ongeveer 700 g)
  • 4 sjalotten, gesnipperd
  • 1 borrelglas rode port
  • zout en versgemalen peper
  • 4 takjes basilicum, blaadjes gescheurdaluminiumfolie
Voorbereiden
Snijd de schil rondom de sinaasappels weg tot aan het vruchtvlees. Snijd de parten los tussen de vliezen en vang de parten en het sap op. Bewaar tot later. Rasp 1 theelepel sinaasappelschil en bewaar dat ook.
Bereiden
Verwarm het bakproduct in een braadpan en braad de rollade rondom bruin. Laat de rollade op zacht vuur in circa 20 minuten rosé braden. (kerntemperatuur 55°C). Neem de rollade uit de pan en houd hem warm in aluminiumfolie. Fruit de sjalotten in het overgebleven braadvet lichtbruin. Doe de port, de sinaasappelrasp en het sinaasappelsap erbij en laat de saus tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper. Leg de rollade en sinaasappelparten in de saus en laat nog even doorwarmen. Bestrooi met basilicum.
Variatie
Lekker met aardappelpuree en broccoli.

Voedingswaarde

eiwit
51 g
koolhydraten
16 g
vet
19 g
Kcal
450