1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Runderstoof met koriander en kokos

Runderstoof met koriander en kokos

Runderstoof met koriander en kokos product foto
  • Ingredienten:

  • 750 gram runderpoulet
  • 3 eetlepel bloem
  • 2 eetlepel olijf- of arachideolie
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • 2 teentje knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
  • 200 milliliter kokosmelk (pakje of blik)
  • 2 eetlepel citroensap
  • 250 gram rijst
  • 400 gram diepvriesdoperwten
  • 2 eetlepel gehakte verse koriander
Voorbereiden
Bestrooi het rundvlees met zout, peper en bloem. Bak de vleesblokjes rondom bruin in de olie. Voeg de kerriepoeder, knoflook, ui en rode peper toe en bak even mee. Giet de kokosmelk, 100 ml warm water en het citroensap erbij, breng aan de kook en stoof zachtjes 1,5 uur met het deksel op de pan. Roer af en toe door. Kook intussen de rijst en de doperwten. Bestrooi de runderstoof met de koriander en serveer met de rijst en de doperwten.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 105 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 55 g
  • koolhydraten
  • 69 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 740
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie