Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rundervinken met aardappelbeignets

Rundervinken met aardappelbeignets

Rundervinken met aardappelbeignets product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram kruimige aardappels in stukken
  • 100 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 4 rundervinken
  • 125 gram bloem om te bestuiven
  • 2 goudrenetten grof geraspt
  • 2 eetlepel amandelen geschaafd
Voorbereiden
uitsteekring 10 cm Ø
Bereiden
Kook de aardappels gaar en giet ze af. Stamp ze met 25 gram boter tot een gladde puree. Verhit de helft van de overige boter en bak hierin de rundervinken, bestrooid met zout en peper, goudbruin en gaar. Meng beetje bij beetje de bloem door de aardappelpuree tot een deeg. Rol dit op een met bloem bestoven werkblad uit tot 1/2 cm dik. Steek er rondjes van 10 cm uit (gebruik eventueel een glas). Leg op de helft van elk rondje geraspte appel en amandel. Vouw de rondjes dicht en druk de randen goed op elkaar. Bak de beignets in de rest van de boter in 7-8 minuten goudbruin. Serveer de aardappelbeignets bij de rundervinken. Lekker met doperwten.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
57 g
vet
38 g
Kcal
670