In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rundvlees uit de oven met gepofte aardappel

Rundvlees uit de oven met gepofte aardappel

Rundvlees uit de oven met gepofte aardappel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetl. olijfolie of arachideolie
  • 1 kg magere runderlappen, in blokken van 5 cm
  • 1 sinaasappel
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 winterwortel, geschrapt en in plakken van 1 cm
  • 1 stengel bleekselderij, in boogjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetl. gehakte verse (platte) peterselie
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1,5 eetl. bloem
  • zout en versgemalen peper
  • 400 ml rode wijn
  • 400 ml vleesbouillon of vleesfond
  • voor de gepofte aardappel:
  • 4 grote kruimige aardappelen, met schil, schoongeboend
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie in een braadslede of ovenvaste braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin. Schep het uit de pan. Boen de sinaasappel schoon. Snijd een smal stuk van 5 cm van de schil en pers de vrucht. Voeg de knoflook, ui, wortel, bleekselderij, sinaasappelschil, laurierblaadjes, peterselie en tomatenpuree toe aan het bakvet en smoor dit tot de ui glazig is. Voeg het vlees toe en strooi er bloem en zout en peper over. Giet de wijn, bouillon en het sinaasappelsap erbij en verwarm tot het kookpunt. Zet het gerecht afgedekt 2 uur in het midden van de oven tot het vlees zacht en de saus enigszins gebonden is. Leg de aardappelen, verpakt in aluminiumfolie, de laatste 50-60 minuten ernaast op het rooster. Serveer het vlees met de opengebroken gepofte aardappel.

Voedingswaarde

eiwit
63 g
koolhydraten
50 g
vet
22 g
Kcal
650