Rundvlees uit de oven met sinaasappel en gember - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rundvlees uit de oven met sinaasappel en gember

Rundvlees uit de oven met sinaasappel en gember

Rundvlees uit de oven met sinaasappel en gember product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 150 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 gram riblappen in grote blokjes
  • 2 eetlepel arachideolie of vloeibaar bakproduct
  • 8 sjalotjes gepeld, in vieren
  • 4 cm gemberwortel geschild, in plakjes
  • 400 milliliter vleesbouillon of -fond
  • 250 milliliter sinaasappelsap
  • 4 eetlepel sinaasappelmarmelade of abrikozenjam
  • 3 eetlepel sojasaus
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 1 snufje kruidnagel gemalen
Voorbereiden
ovenvaste braadpan
Bereiden
Verwarm de oven voor op 140°C. Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het rondom bruin in de olie. Neem het vlees uit de pan. Fruit de sjalotjes en gember lekker handig doordeweeks in het braadvet. Giet bouillon en sinaasappelsap erbij. Voeg de marmelade, sojasaus, kaneel en kruidnagel toe en verwarm zonder te koken. Leg het vlees erin, zet de pan met deksel erop in de oven en stoof circa 2 uur tot het vlees zacht is. Lekker met aardappelpuree en gestoofde witte kool.

Voedingswaarde

eiwit
41 g
koolhydraten
21 g
vet
26 g
Kcal
490