1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rundvleessalade met asperges en rucola

Rundvleessalade met asperges en rucola

Rundvleessalade met asperges en rucola product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g groene asperges
  • 75 g rucola
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
  • 400 g biefreepjes
  • 150 ml witte wijn (Touraine Sauvignon)
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • zout en versgemalen peper
  • 4 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 2 eetl. kappertjes
Voorbereiden
Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Verdeel de asperges in stukken van 3 cm en kook ze in 6-7 minuten beetgaar in water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat ze goed uitlekken. Verdeel de rucola over 4 borden.
Bereiden
Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok en roerbak hierin de knoflook en de helft van de biefreepjes 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze even warm. Doe hetzelfde met de rest van de biefreepjes. Op deze manier worden ze krokant. Blus het bakvet af met de witte wijn en voeg balsamicoazijn, zout en peper toe. Laat dit iets inkoken tot een dressing. Verdeel de biefreepjes en de aspergestukjes over de rucola. Giet de dressing erover en garneer met reepjes tomaat en kappertjes.
Variatie
Voeg eens 25 gram geroosterde walnoten toe.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 5 g
  • vet
  • 17 g
  • Kcal
  • 280
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie