Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rundvleessalade met asperges en rucola

Rundvleessalade met asperges en rucola

Rundvleessalade met asperges en rucola product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g groene asperges
  • 75 g rucola
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
  • 400 g biefreepjes
  • 150 ml witte wijn (Touraine Sauvignon)
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • zout en versgemalen peper
  • 4 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 2 eetl. kappertjes
Voorbereiden
Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Verdeel de asperges in stukken van 3 cm en kook ze in 6-7 minuten beetgaar in water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat ze goed uitlekken. Verdeel de rucola over 4 borden.
Bereiden
Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok en roerbak hierin de knoflook en de helft van de biefreepjes 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze even warm. Doe hetzelfde met de rest van de biefreepjes. Op deze manier worden ze krokant. Blus het bakvet af met de witte wijn en voeg balsamicoazijn, zout en peper toe. Laat dit iets inkoken tot een dressing. Verdeel de biefreepjes en de aspergestukjes over de rucola. Giet de dressing erover en garneer met reepjes tomaat en kappertjes.
Variatie
Voeg eens 25 gram geroosterde walnoten toe.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
5 g
vet
17 g
Kcal
280