1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rundvleessalade met pikante dressing

Rundvleessalade met pikante dressing

Rundvleessalade met pikante dressing product foto
  • Ingredienten:

  • 1 komkommer
  • 200 g rosbief (vleeswaren), in smalle repen
  • 1 rode ui, in smalle ringen
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in smalle reepjes
  • 2 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries)
  • 75 g veldsla of gemengde sla
  • voor de dressing:
  • 1 eetl ketjap manis
  • 1 eetl. honing
  • 3 eetl. witte wijn
  • mespuntje cayennepeper of paprikapoeder
Voorbereiden
Was de komkommer, schil deze in de lengte in strepen met een dunschiller. Snijd er plakjes van 1/2 cm van en halveer deze. Meng ze met de rosbief, uiringen, rode peper en de helft van de bieslook.
Bereiden
Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de sla over 2 borden of een schaal. Schep de komkommer/rosbiefsalade erop en sprenkel de dressing erover. Strooi de rest van de bieslook erover.
Variatie
Vervang de rosbief eens door reepjes gerookte zalm (Vismarine).Neem in plaats van witte wijn in de dressing 1 eetlepel sesamolie en 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 21 g
  • koolhydraten
  • 15 g
  • vet
  • 6 g
  • Kcal
  • 210
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie