1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sachertorte

Sachertorte

Sachertorte product foto
  • Ingredienten:

  • 6 eieren
  • snufje zout
  • 140 g suiker
  • 140 g zachte boter
  • 140 g pure chocolade of couverture
  • 140 g bloem
  • witte chocolaatjes voor garnering
  • voor de suikersiroop:
  • 150 g suiker
  • 150 ml water
  • merg van 1 vanillestokje
  • voor de vulling en top:
  • 200 g abrikozenjam
  • 200 g pure chocolade of couverture
  • springvorm 22 cm Ø, ingevet
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Splits de eierenen klop de eiwitten in een vetvrije beslagkom methet zout en de helft van de suiker schuimig. Klopde boter en de rest van de suiker tot een schuimigemassa. Voeg één voor één de eidooiers toe.Smelt de couverture (chocolade) au bain-marieen roer de gesmolten chocolade voorzichtig doorhet beslag. Schep 1/3 deel van de schuimigeeiwitten door het beslag. Zeef de bloem en spatelhet met de rest van de eiwitten voorzichtig doorhet beslag, zodat het een luchtig geheel blijft.
Bereiden
Stort het mengsel in de springvorm en bakde taart in de oven in 35 tot 40 minutengaar. Laat de taart iets afkoelen en verwijderde rand van de springvorm (eventueellossteken). Verwarm in een steelpan ondertussende ingrediënten voor de suiker -siroop. De suiker moet eerst helemaalopgelost zijn voordat het merg van hetvanillestokje hieraan wordt toegevoegd.Laat de taart verder afkoelen en snijd dezedaarna horizontaal doormidden. Bestrijkde onderste laag royaal met abrikozenjamen de bovenste laag met 1/3 deel vande suikersiroop. Smelt voor de top dechocolade of couverture au bain-marie enroer de rest van de suikersiroop erdoor. Zetde taart op een rooster en een bakplaat(de bakplaat is bedoeld om het teveel aanchocolade op te vangen). Bestrijk de bovenkantvan de taart ook nog met een laagjeabrikozenjam en giet hier het chocolademengseloverheen. Zorg dat ook de randvan de taart helemaal bedekt wordt metchocolade. Gebruik hiervoor een spatel. Zetde taart nog even in de koeling zodat dechocoladelaag wat steviger kan worden.Garneer eventueel met wat witte chocolaatjes.
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 94 g
  • vet
  • 33 g
  • Kcal
  • 710
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie