Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sajoer djawa

Sajoer djawa

Sajoer djawa product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 gemberwortel (2-3 cm), geschild en geraspt
  • 1 theel. koenjit (geelwortel)
  • 1 theel. ketoembar (koriander)
  • 1 stengel sereh, in stukken of 1/2 theel. serehpoeder
  • 150 g sperziebonen, in stukken
  • 150 g waspeen, in stukken
  • 250 g spitskool of witte kool, in reepjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 eetl. goela djawa of bruine (riet)suiker
  • zout
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook, gember, koenjit, ketoembar en sereh. Schep de bonen, wortel en kool erdoor. Giet de kokosmelk erbij en stoof 10 minuten. Schep de goela djawa erdoor en verwarm nog even. Voeg zout naar smaak toe. Verwijder de verse sereh voor het serveren.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
14 g
vet
19 g
Kcal
250