1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sajoer djawa

Sajoer djawa

Sajoer djawa product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 gemberwortel (2-3 cm), geschild en geraspt
  • 1 theel. koenjit (geelwortel)
  • 1 theel. ketoembar (koriander)
  • 1 stengel sereh, in stukken of 1/2 theel. serehpoeder
  • 150 g sperziebonen, in stukken
  • 150 g waspeen, in stukken
  • 250 g spitskool of witte kool, in reepjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 eetl. goela djawa of bruine (riet)suiker
  • zout
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook, gember, koenjit, ketoembar en sereh. Schep de bonen, wortel en kool erdoor. Giet de kokosmelk erbij en stoof 10 minuten. Schep de goela djawa erdoor en verwarm nog even. Voeg zout naar smaak toe. Verwijder de verse sereh voor het serveren.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 14 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 250
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie