1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met artisjokken, geroosterde paprika en feta

Salade met artisjokken, geroosterde paprika en feta

Salade met artisjokken, geroosterde paprika en feta product foto
  • Ingredienten:

  • 1 blikje artisjokharten, uitgelekt
  • 1 pot geroosterde paprika, gespoeld en uitgelekt
  • 100 g feta, in reepjes of blokjes
  • 1 bos (platte) peterselie, grof gehakt
  • voor de dressing:
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. citroenrasp
  • 3 eetl. extra vergine olijfolie
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Snijd de artisjokken doormidden en de paprika’s in repen, verwijder eventuele zaadjes en velletjes. Schik de groenten samen op een platte schaal en verdeel de feta erover. Bestrooi met peterselie. Meng de ingrediënten voor de dressing. Giet de dressing over de groenten en laat een half uurtje intrekken.Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 30 minuten intrekken.
Variatie
De peterselie kan worden vervangen door basilicum of koriander.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 295
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie