Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met avocado en rode grapefruit

Salade met avocado en rode grapefruit

Salade met avocado en rode grapefruit product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 rode grapefruits
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 theel. mosterd
  • 2 à 3 eetl. olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 25 g rucola
Bereiden
Snijd van de grapefruits de schil rondom af tot het vruchtvlees blootligt en snijd dan de partjes tussen de vliezen uit. Vang daarbij het sap op boven een kommetje. Halveer de avocado’s en schep het vruchtvlees er met een lepel uit. Snijd het in partjes en vermeng ze met de grapefruitparten. Klop eerst de mosterd door het opgevangen grapefruitsap en vervolgens de olie tot een gladde dressing ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Schep dit door de rucola en verdeel dit over 4 borden. Verdeel de parten avocado en grapefruit erover.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
7 g
vet
25 g
Kcal
280