Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. SALADE MET BIEFREEPJES EN GEROOSTERDE TOMAATJES

SALADE MET BIEFREEPJES EN GEROOSTERDE TOMAATJES

SALADE MET BIEFREEPJES EN GEROOSTERDE TOMAATJES product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 75 milliliter olijfolie
  • 300 gram biefstuk, in reepjes
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 125 gram veldsla of gemengde bladsla
  • 2 bollen mozzarella, in blokjes
  • 12 zwarte olijven, gehalveerd
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven in een lage ovenschaal. Besprenkel ze met een beetje olie en bestrooi met zout en peper. Rooster de tomaatjes circa 15 minuten in het midden van de oven. Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak hierin de biefreepjes 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Neem de tomaatjes uit de oven en laat afkoelen. Meng de rest van de olie met de azijn en voeg het bakvet, zout en peper toe. Verdeel de veldsla over borden. Verdeel de mozzarella, olijven, tomaatjes en biefreepjes erover en besprenkel met de dressing. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over de salade.
Variatie
Bestrooi de salade met krullen Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
8 g
vet
37 g
Kcal
500