Salade met bospaddenstoelen en gekonfijte sjalotjes - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met bospaddenstoelen en gekonfijte sjalotjes

Salade met bospaddenstoelen en gekonfijte sjalotjes

Salade met bospaddenstoelen en gekonfijte sjalotjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 12 sjalotjes, gepeld
  • 50 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml vleesbouillon (van tablet)
  • 250 g gemengde bospaddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes)
  • 1 eetl. olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 100 g magere gerookte spekblokjes
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 100 ml witte wijn
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 125 g gemengde bladsla
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringen of 2 eetl.
  • gehakte peterselie
Bereiden
Halveer de sjalotjes of snijd ze in vieren. Verhit de boter en bak ze hierin lichtbruin. Giet de wijn en bouillon erbij en bak zachtjes tot het vocht bijna verdampt is. Borstel of veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of repen. Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen, bestrooid met zout en peper, 2 minuten op een lage stand en schep ze uit de pan. Bak de spekblokjes krokant in het bakvet. Voeg knoflook, wijn, balsamicoazijn en de paddenstoelen toe en stoof 2 minuten zodat de wijn iets verdampt. Verdeel de sla over de borden. Leg het paddenstoelenmengsel en de gekonfijte sjalotjes erop en sprenkel het bakvocht erover. Bestrooi met bosui of peterselie.
Variatie
Breid de salade eens uit met verkruimelde roquefort.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
8 g
vet
25 g
Kcal
300