1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met forel en rookvlees

Salade met forel en rookvlees

Salade met forel en rookvlees product foto
  • Ingredienten:

  • 1 forel
  • 400 ml visbouillon (van een tablet)
  • 80 g gemengde slablaadjes
  • 100 g rookvlees, in reepjes
  • 1 eetl. kappertjes
  • voor de dressing:
  • 2 eetl mayonaise
  • 1 theel. mosterd
  • 2 eetl. gezeefde visbouillon, afgekoeld
Voorbereiden
Meng de ingrediënten voor de dressing. Voeg later de afgekoel­de visbouillon toe.
Bereiden
Pocheer de forel circa 8 minuten in de visbouillon. Laat de forel afkoelen. Zeef de bouillon en bewaar 2 eetlepels voor de dressing. Maak de forel schoon. Verwijder het vel en snijd de filets los van de graat. Snijd de filets eventueel in stukjes. Verdeel de slablaadjes over de borden en besprenkel met de dressing. Verdeel de forelfilet en rookvlees over de salade. Bestrooi de salade met kappertjes..
Variatie
Vervang de forel door zalmfilet (Vismarine of vers) of gerookte forel.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 1 g
  • vet
  • 10 g
  • Kcal
  • 140
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie