Salade met gegrilde garnalen en (bloed)sinaasappel - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met gegrilde garnalen en (bloed)sinaasappel

Salade met gegrilde garnalen en (bloed)sinaasappel

Salade met gegrilde garnalen en (bloed)sinaasappel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de dressing:
  • 1 mespunt mosterd
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. sinaasappelsap
  • 1 theel. honing
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • voor de salade:
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 mespunt chilipoeder of vlokken
  • 20 cocktailgarnalen, ontdooid (Vismarine)
  • 2 witlofstruikjes
  • 1 (bloed)sinaasappel
  • 50 g rucola, gewassen en gedroogd
Voorbereiden
Meng alle ingrediënten voor de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Vermeng de eet­lepel olijfolie met de knoflook en het chilipoeder en schep de garnalen hierdoor. Snijd de onderkant van de witlofstruikjes en haal de blaadjes los. Pel de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliezen los.
Bereiden
Leg de garnalen op de barbecue en draai ze na 2 minuten om. Gril de andere kant ook nog 1 minuut. Neem ze van de barbecue en bestrooi ze met zout en peper. Schep ondertussen de dressing om met de witlofblaadjes, sinaasappelpartjes en rucola. Verdeel de salade over vier borden en leg er per bord vijf garnalen op.
Variatie
Neem in plaats van rucola waterkers.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
24 g
vet
16 g
Kcal
275