1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met gegrilde peer, blauwe kaas en walnotendressing

Salade met gegrilde peer, blauwe kaas en walnotendressing

Salade met gegrilde peer, blauwe kaas en walnotendressing product foto
  • Ingredienten:

  • 2 stevige peren, in dunne parten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 75 gram walnoten, geroosterd en gehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 eetlepels (appel)azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 125 gram rucola
  • 75 gram gorgonzola, verbrokkeld
  • grillpan
Bereiden
Verhit een grillpan. Bestrijk de partjes peer met 1 eetlepel olie en gril aan beide kanten tot er grillstrepen zichtbaar zijn. Mix 50 gram walnoten met de knoflook, rest van de olie, azijn, honing en 6 eetlepels water in een blender tot een romige dressing. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel extra water toe als de dressing te dik is. Verdeel de rucola over een schaal en leg de gegrilde peer erop. Giet de walnotendressing erover en verdeel de gorgonzola en overige walnoten over de salade.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 13 g
  • vet
  • 34 g
  • Kcal
  • 395
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie