Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met geitenkaas, amandelen en rode grapefruit

Salade met geitenkaas, amandelen en rode grapefruit

Salade met geitenkaas, amandelen en rode grapefruit product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 rode grapefruits
  • 1 eetl. olijfolie
  • 50 g blanke amandelen
  • zout en versgemalen peper
  • 150 g gemengde sla
  • 100 g oude geitenkaas, in kleine blokjes
  • voor de dressing:
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. honing
  • 2 eetl. witte wijnazijn
  • 3 eetl. milde olijfolie
Bereiden
Snijd van de grapefruits de schil rondom af en snijd de partjes weg tussen de vliezen. Vang het sap op. Verwarm de olie en bak de amandelen aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de pan en bestrooi ze met zout en peper. Klop alle ingre-diënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Hussel de dressing door de slablaadjes en verdeel over 4 borden. Verdeel de grapefruit, kaas en noten over de sla. Serveer direct.
Variatie
In plaats van met kaas is deze salade ook erg lekker met gerookte ham.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
7 g
vet
30 g
Kcal
340