Salade met gemarineerde kabeljauw - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met gemarineerde kabeljauw

Salade met gemarineerde kabeljauw

Salade met gemarineerde kabeljauw product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g kabeljauw (vers)
  • voor de marinade:
  • 1/2 rode ui, in ringen
  • 2 takjes koriander
  • rasp van 1 limoen
  • sap van 3 limoenen
  • voor de salade:
  • 100 g taugé, gewassen en gedroogd
  • 1 rijpe avocado, in plakjes of blokjes
  • 8 takjes koriander, gehakt
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 1 eetl. limoensap
  • zout en chilipepervlokken (of chilipoeder)plastic folie
Voorbereiden
Leg de vis een uur in de vriezer om hem licht aan te vriezen. Snijd hem daarna in dunne plakjes. Leg de plakjes op een groot bord. Verdeel de uiringen, koriander en limoenrasp over de vis en giet het limoensap eroverheen. Dek af met plastic folie en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Bereiden
Meng alle ingrediënten voor de salade in een kom en breng goed op smaak met zout en chilipepervlokken. Neem de plakjes vis uit de marinade en verdeel ze over 4 borden. Verdeel de salade erover en bestrooi met wat uiringen uit de marinade.+ 1 uur vriezen + 2 uur koelen
Variatie
Lekker met kroepoek.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
8 g
vet
18 g
Kcal
275