1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met gerookte forel en Hollandse garnalen

Salade met gerookte forel en Hollandse garnalen

Salade met gerookte forel en Hollandse garnalen product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kropje radicchio of andere rode slasoort
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 1 bosje dille grof gehakt
  • 250 gram gerookte forel
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • 2 eetlepels slagroom of zure room
Bereiden
Verdeel de radicchio en witlof in losse blaadjes en leg ze in ijskoud water. Droog ze en schud ze om met de uienringen en de helft van de dille. Leg de sla op een grote schaal en verdeel de forel en garnalen erover. Klop de mosterd met de azijn los en giet de olie erbij tot een gladde dressing. Klop de room erdoor en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Giet de dressing vlak voor het serveren over de salade en bestrooi met de rest van de dille. Lekker met versgebakken (vlecht)brood.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 9 g
  • Kcal
  • 150
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie