1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met grapefruit en kip

Salade met grapefruit en kip

Salade met grapefruit en kip product foto
  • Ingredienten:

  • 1 rode grapefruit, zonder schil
  • 125 ml magere yoghurt (Melkan)
  • snufje zout en versgemalen peper
  • 1/8 krop ijsbergsla, in reepjes
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 100 g kipfilet, in reepjes (vleeswaren)
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie (vers of diepvries)
Voorbereiden
Verwijder de witte velletjes van het vruchtvlees van de grapefruit. Snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Vang het sap op. Roer grapefruitsap, yoghurt en een snufje zout en peper door elkaar.
Bereiden
Verdeel de sla over de borden. Garneer de sla met de uienringetjes, kipreepjes en grapefruit­partjes. Besprenkel de salade met de yoghurtdressing. Bestrooi met peterselie.
Variatie
- Vervang de kipreepjes door reepjes gerookte kip.- Vervang de uitjes door een kiemgroente, bijvoorbeeld alfalfa of tuinkers.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 28 g
  • koolhydraten
  • 16 g
  • vet
  • 6 g
  • Kcal
  • 230
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie