1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met lychees en garnalen

Salade met lychees en garnalen

Salade met lychees en garnalen product foto
  • Ingredienten:

  • 1/2 krop bladsla
  • 1 blikje lychees
  • 1/2 komkommer, gewassen
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 100 g roze garnalen
  • 20 g ongezouten pinda’s, licht geroosterd
  • sap van 1/2 limoen
  • 1-2 eetl. vissaus
  • 1 theel. rietsuiker
  • 1/2 bos koriander
Bereiden
Pluk de sla en leg de bladeren in ijskoud water. Laat de lychees uitlekken en snijd ze doormidden. Snijd de komkommer in de lengte door en schraap de zaadjes er met een lepeltje uit. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Vermeng de lychees met de komkommer en peper. Droog de slabladeren en spreid ze als kommetjes uit op een platte schaal. Schep in elk slablad een beetje van het komkommer-lycheemengsel. Verdeel de garnalen en pinda’s erover. Vermeng het limoensap met de vissaus naar smaak en roer de suiker erdoor tot deze is opgelost. Besprenkel de salade met deze dressing en bestrooi met koriander.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 19 g
  • vet
  • 3 g
  • Kcal
  • 120
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie