Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met pompoenchutney

Salade met pompoenchutney

Salade met pompoenchutney product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 theelepel rietsuiker
  • 100 gram pompoen, ongeschild, in heel kleine blokjes
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 1 kruidnagel
  • 4 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 2 eetlepels blanke rozijnen
  • 1 stronkje witlof, blaadjes losgehaald
  • 1 zak gemengde (eikenblad) sla
  • 2 eetl olijf- of walnotenolie
  • 50 gram oude brokkelkaas, in flinters
  • 20 gram pompoenpitten, licht geroosterd
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de suiker en pompoen toe en bak nog een paar minuten mee. Voeg de gemberpoeder, kruidnagel, balsamicoazijn en rozijnen toe en laat op een lage stand met het deksel op de pan circa 20 minuten smoren tot de pompoen helemaal zacht is. Breng de chutney op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Meng de witlof, sla en olie door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over 4 borden en bestrooi met de kaas en pompoenpitten. Geef bij elk bord een schaaltje pompoenchutney. Lekker met dunne volkorencrackers.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
12 g
vet
29 g
Kcal
385